Asiakaspalveluratkaisut

PDF Print Mail

Asiakaspalveluratkaisumme on suunniteltu helpottamaan sinun ja yrityksenne elämää. Kun asiat hoituvat luotettavasti ja vaivattomasti, voit rauhassa keskittyä liiketoimintanne kehittämiseen ja kasvattamiseen.

Suunnitellaan yhdessä yrityksenne palvelustrategian mukainen asiakaspalvelu. Monipuolinen palvelu- ja kanavatarjontamme, ammattitaitoinen ja asiakaslähtöinen henkilöstömme sekä laajat palveluaikamme varmistavat, että meiltä saat juuri tarpeidenne mukaisen ratkaisun.

Tyypillisessä asiakaspalveluratkaisussa hoidamme kaikki yrityksen asiakaspalvelukontaktit kuten puhelut, sähköpostit, tukipyynnöt sekä chatin ja sosiaalisen median asiakaspalvelut. Lisäksi se sisältää erilaiset back office -tehtävät kuten postin käsittelyn ja lähetyksen, tilausten kirjaukset, päivitykset sekä muut asiakaspalvelun taustatyöt.

Asiakaspalveluumme kuuluu aktiivinen yhteydenpito asiakkaisiin sekä erilaiset proaktiiviset palvelut. Näitä ovat mm. "tervetuloa asiakkaaksi "-soitot uusille asiakkaille, tilausten päivitys- ja lisämyyntisoitot, aktivointisoitot passiivisille asiakkaille sekä vuorovaikutteiset palvelut verkossa, esimerkiksi asiakkaita aktivoiva chat-juonto yrityksen web-sivuilla. Hyödynnämme asiakaspalvelussa vahvaa myyntiosaamistamme.

Olipa tavoitteenasi palvelun parempi laatu, lisämyynti tai kustannustehokkuus, meidän ammattilaisten kanssa se onnistuu.

Lisätietoja
Olli Salmela
044 027 4848